Sivut

torstai 3. syyskuuta 2015

Ihmiset salilla

Moi,
Kuinka moni myöntää mielessään vähätelleensä ylipainoista ihmistä jonka näkee kuntoilemassa? Tai miksei myös alipainoista. Jos nyt tunsit piston sydämessä, niin mieti miksi. Kenelle urheileminen on sallittua? Vastaus: Kaikille jotka sitä haluaa harrastaa. 

Uskallan väittää, että moni ajattelee jotain negatiivista ja vähättelevää jos näkee yli- tai alipainoisen ihmisen salilla, lenkillä tai jossain muussa urheiluaktiviteetissa. Miksi näin on? Eikö kuntosalit oo just sen takia että kaikki vois käydä siellä ja treenata oman tavoitteen mukaisesti?

Miksi pitää katsoa erilaisia ihmisiä salilla kieroon? Eikö kaikkia pitäis kunnioittaa niin salilla kun muuallakin. Mun mielestä ainakin on hienoa kun ylipainoiset ihmiset haluaa ja uskaltaa tulla salille. Silloinhan yrittää korjata "ongelmaansa". Uskon että on iso askel monilla ihmisillä alkaa käymään salilla just sen takia, että pelätään. "Mitäköhän ne muut nyt oikeen ajattelee..." ja sen tyylistä. Itse arvostan kaikkia salilla kävijöitä, sillä samasta syystä me kaikki siellä kuitenkin ollaan. Ei kenelläkään oo etuoikeutta, kaikki on samanarvoisia. Jos kuntosalit ois tarkotettu vaan timmeille ja lihaksikkaille ihmisille, ei mullakaan olis asiaa käydä siellä! 



Sitäkin näkee että yritetään "näyttää" toiselle, ihan tuntemattomalle että on vahvempi ymsyms. Siis ihan tarkoituksella. Vähätellään toisen painoja tai toistoja tai sarjoja. Sanoitta. Katseilla ja eleillä. Mistä lähtien treenailusta on tullu kilpailua muita salilla kävijöitä vastaan? Jokainen tekee oman kunnon mukaan. Miks pitää siis rupea elvistelemään, jos toinen tekee prässiä vaikka 42 kilolla ja ite pitää näyttää että pystyy 60kg. Vaikka ei sillä oikeasti tekiskään, eikä ois ikinä kokeillu. Siinä pitää olla jo itsetunnossa reikiä jos yrittää tiedostaen olla ns. "parempi". 

Sen mä ymmärrän kyllä, että kun treenataan tutun kanssa niin tulee pieni kilpailu. Se on ihan tervettä ja saa itsensä usein ylitettyä. Sinänsä kilpailu on tietenkin hyvä asia, mutta jos pitää kilpailla sen takia että näyttäis muiden silmissä "paremmalta", se menee jo vähän yli mun ymmärryksen. 

Tästä lähtien ajatelkaa mieluummin "Wau, hieno juttu!" sen sijaan että ajattelisitte "Mikähän tota vaivaa?" kun näette erilaisen ihmisen tai yli-tai alipainoisen ihmisen salilla. Meillä jokaisella on oikeus olla siellä, ihan mistä syystä tahansa!

Tästä sitten tän päivän treenibiisi, sai ojentajat ja haba kyytiä tän biisin tahtiin oikein kunnolla!

AWOLNATION - Sail


-Ida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti